Tel: 085-3033594 (7 dagen per week) info@sdcverhuur.nl  

ja Gratis Levering  ja Altijd Snelle Reactie

 ja Levering enkele dagen vooraf 

 ja 7 dagen per week bereikbaar 

Zeer scherpe prijzen
Bezorging in Nederland & België
Tel: 085-3033594
huurdatum kosteloos te verzetten!!

Bruiloft gastenboek alternatief ideeën

Elke bruiloft is een unieke viering van liefde en verbintenis. Het is een dag vol emoties, lachende gezichten en onvergetelijke momenten. Een van de traditionele manieren om deze speciale momenten vast te leggen, is door middel van een gastenboek met al jullie gasten.

Hierin kunnen gasten hun gelukswensen, adviezen en herinneringen delen met het bruidspaar. Maar zoals met veel bruiloftstradities, evolueert ook het gastenboek met de tijd. Tegenwoordig zijn er talloze creatieve en innovatieve alternatieve gastenboeken die passen bij elke stijl en elk thema van de bruiloft.

In dit artikel duiken we in de wereld van moderne gastenboek ideeën en alternatieven, zodat jouw bruiloft een blijvende herinnering wordt die je keer op keer kunt koesteren.

In het kort

 • Leuk om te weten wie er allemaal op je bruiloft is geweest.
 • Normaal gastenboek voor de bruiloft is vaak wat eentonig. Gelukkig hebben wij mooie ideeën voor een origineel gastenboek.
 • Polaroid camera zodat alle gasten een foto kunnen maken met op de achterkant een boodschap.
 • Photobooth met attributen om gekke foto’s te maken met allemaal
 • Videozuil of wenspaal voor een videoboodschap als bruiloft gastenboek.
 • Audioboodschap met een trouwtelefoon
 • Wereldkaart of puzzelstukjes met een boodschap
 • 3D-afdrukken of wensstenen met een leuke boodschap

Waarom een origineel bruiloft gastenboek?

Een origineel gastenboek is meer dan alleen een traditionele gastenboek zoals een verzameling handtekeningen en wensen. Het is een tastbare herinnering aan de liefde en vreugde die je op jouw speciale dag hebt gedeeld.

Door te kiezen voor een uniek gastenboek, geef je jouw gasten de kans om op een creatieve en leuke manier hun gevoelens en gedachten te delen.

Het doorbladeren van zo’n bijzonder boek, jaren na de bruiloft, brengt niet alleen de herinneringen terug, maar ook de emoties van die dag. Het maakt je bruiloft onderscheidend en zorgt voor een blijvende indruk bij zowel het bruidspaar als de gasten.

Diverse geweldige alternatieve voor een normaal gastenboek

Maar jij wilt natuurlijk weten wat je kunt doen als leuk alternatief gastenboek om jouw bruiloft tot een waar succes te brengen en daarnaast later jouw bruiloft te kunnen herbeleven. We hebben een aantal mooie gastenboek alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Polaroid gastenboek met foto’s

Met een Polaroid gastenboek leg je spontane momenten direct vast van jullie gasten. Gasten kunnen een foto van zichzelf maken en deze direct in het boek plakken met een persoonlijke boodschap. Het resultaat? Een levendig en kleurrijk gastenboek vol met onbewerkte, authentieke herinneringen van jouw dierbaren. 

bruiloft-polaroid-gastenboek

Photobooth met attributen

Een photobooth met grappige attributen zorgt voor hilariteit en speelsheid. Gasten kunnen zich verkleden, gekke poses aannemen en samen lachen. De foto’s die hieruit voortkomen zijn niet alleen een geweldige herinnering voor het bruidspaar, maar ook een leuke souvenir voor de gasten zelf.

Videozuil / wenspaal

Met een videozuil kunnen gasten een persoonlijke videoboodschap achterlaten. Dit geeft een dynamische draai aan het traditionele gastenboek. Het is bijzonder om later de emoties, stemmen en gezichtsuitdrukkingen van je geliefden terug te zien en te horen, waardoor de herinneringen nog levendiger worden.

photobooth-videozuil-bruiloft-idee-als-gastenboek

Audioboodschap met een trouwtelefoon

Een audioboodschap via een trouwtelefoon is intiem en persoonlijk. Gasten kunnen in alle rust hun wensen, adviezen of anekdotes delen. Het beluisteren van deze boodschappen brengt een gevoel van nabijheid en verbinding, alsof je geliefden op dat moment naast je staan.

Gastenboek wensboom

Een gastenboek wensboom is een visueel prachtig alternatief. Gasten schrijven hun wensen op kaartjes die vervolgens aan de takken van een boom worden gehangen.

Naast dat het een decoratief element toevoegt aan de bruiloft, groeit de boom gedurende de dag met liefdevolle boodschappen, symbolisch voor de groeiende liefde van het bruidspaar.

Wereldkaart of Puzzelstukjes

Of je nu reislustig bent of de verbinding tussen geliefden wilt benadrukken, een wereldkaart of puzzelstukjes zijn symbolisch en interactief.

Gasten kunnen een boodschap schrijven op een locatie die voor hen of voor jullie speciaal is, of een puzzelstukje invullen dat samen een prachtig geheel vormt.

3D-afdrukken en Wensstenen

3D-afdrukken, zoals hand- of vingerafdrukken, en wensstenen bieden een tastbare en duurzame herinnering.

Gasten kunnen hun afdruk achterlaten of een wenssteen beschrijven, wat resulteert in een unieke en tastbare herinnering aan de mensen die deze dag met jullie hebben gedeeld.

Veelgestelde vragen over een bruiloft gastenboek

Nu zijn er een aantal vragen die hoogstwaarschijnlijk in jouw hoofd rondspoken zo voor jouw bruiloft. We hebben de meestgestelde even voor je op een rijtje gezet.

 1. Waar moet ik het gastenboek plaatsen?
  Plaats het bij de ingang of een centrale plek, zodat gasten het direct zien bij binnenkomst.
 2. Hoe moedig ik gasten aan om iets in het gastenboek te schrijven?
  Plaats een bord of NEON lichtletter met een uitnodigende tekst bij het gastenboek of vraag een ceremoniemeester om gasten te herinneren.
 3. Moet ik kiezen voor een traditioneel gastenboek of een alternatief?
  Kies wat past bij jullie persoonlijkheid en bruiloft thema. Bovenstaande ideeën zijn puur ter inspiratie.
 4. Hoe bewaar ik het gastenboek na de bruiloft?
  Bewaar het op een droge plek, weg van direct zonlicht, in een beschermende doos. Bij een videozuil is het handig dat je alles gewoon op een USB stick krijgt zodat je het gemakkelijk kunt opbergen en niet te maken hebt met papier dat vergaat.
 5. Wat doe ik als het gastenboek vol raakt tijdens de bruiloft?
  Overweeg een reserveboek of extra pagina’s voor onverwachte volheid. Bij een polaroid camera is het belangrijk dat je genoeg fotopapier hebt. Beter te veel dan te weinig is hierbij een goed principe.

Conclusie

Elke bruiloft is een unieke viering van liefde, en de manier waarop we deze dag herinneren moet net zo speciaal zijn. Of je nu kiest voor een nostalgisch Polaroid gastenboek, de moderne touch van een videozuil, of de symbolische charme van een wereldkaart.

Het belangrijkste is dat het past bij jullie als koppel. Deze gastenboek ideeën en alternatieven bieden niet alleen een creatieve draai aan de traditionele manier van het vastleggen van herinneringen, maar zorgen ook voor een blijvende indruk die generaties lang gekoesterd kan worden.

Kies het gastenboek dat jullie verhaal vertelt en geniet nog jarenlang van de liefdevolle boodschappen van jullie gasten en dierbaren.

Polaroid camera of videozuil huren

Aanmelden nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van onze nieuwe activiteiten, feestconcepten en ander mooi nieuws!

Schrijf u in en ontvang 
5,00 korting op uw volgende bestelling!

Bedankt!